Logo borger Onderwijs Adviesgroep

zicht op wat mij drijft

blog van Borgeronderwijsadvies: beweging, verandering
Bekerstunt in het onderwijs

Edwin Borger op 05-02-16

Beste Reinier.

Onwillekeurig moest ik aan Sander Dekker denken toen ik de blunder van de keeper van FC Den Bosch op televisie zag. Waarom? HIEROM

Alles dichtgetimmerd, bijna letterlijk, en dus geen ruimte meer voor toeval. Toeval als in een ongelukkige actie van een doelman, met een winnend doelpunt als gevolg. Net zoals ons onderwijs is voetbal verworden tot een iets waar passie en vakmanschap zijn verdreven door 'trainingen zonder camera'; Ons Onderwijs 2032.

Ons Onderwijs 2032 is ongelezen Mijn Onderwijs 2032 niet. De schijn van een openbare training is voor mij onvoldoende, om het al langer heersende paradigma m.b.t. onderwijshervorming te omarmen. Al hadden er nog meer Facebookreacties en nog meer twitteraars vorm gegeven aan het rapport van de heer Schnabel ( ik las ergens dat zijn rapport in het veld al de Schnabeltjeskrant werd genoemd!), ik geloof er niet meer in. In plannen die zijn bedacht door het veld, zijn geschreven door deskundigen en worden omarmd door de politiek. Ja, raad je de koekoek. Sander zal zijn eigen idee niet omarmen. 

Voor ik verval in bitter getwitter, waarom? Waarom? Waarom? Waarom vind ik het Ons Onderwijs 2032 dan niets? Hier om: CITO-FRAUDE De door velen vooraf voorspelde uitwas van het vorige veranderparadigma.

Het vorige paradigma dat  over MIJN ONDERWIJS werd uitgestort ( meten is weten) is dus nauwelijks gestold of we mogen het volgende speeltje van het ministerie al omarmen. Want nu is het toch echt van ons.

Vroeger zeiden we dan: eigen man zegt! Legitimatie voor liegen.

Wat dan wel? DE FACTOR WIE? Die factor wordt vervolgd.

Jij nog een lekker balletje getrapt laatst?

Groet,

EdwinVolgende blog: ZWERVEN

Vorige blog: Door stress niet meer bij de les